Author Topic: Win 7 help  (Read 1731 times)

Offline Bill

  • Global Moderator
  • xTreme Poaster
  • *****
  • Posts: 2508
Win 7 help
« on: Jan 11, 2010, 02:37 PM »
We have acquired a Sony Vaio FW520FT and set up a Netgear Range Max which is working well.
The notebook is running win 7 Home -64bit and we have an unusual problem.
The internet access is great and all seems to work except when trying to access online Help.  Going to Start>Help and Support -windows does not find the internet connection to access the the MS help site.  All other online activity is fine.
My desktop is plugged into port one on the router and has complete access.  The Sony is completely wireless.
Must be a setting somewhere....

Any thoughts?

Bill
Antec 3700 | Gigabyte GA-EP45-UD3R | Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz | 4 GB (4x1GB) DDR2 PC 5300 Kingston RAM | Antec NeoPower 550W | eVGA GeForce 9500GT 1GB 128 bit PCI Express 2.0 | Intel SSD X25-M 80GB | VelociRaptor 150GB | WD 80GB 7200rpm |Samsung 22x SATA Burner |Windows 7 32-bit

Offline pat

  • xTreme Super Poaster
  • *****
  • Posts: 5098
Re: Win 7 help
« Reply #1 on: Jan 11, 2010, 03:11 PM »
There is a setting to use on-line help in the help, options, setting. Just a check box.
SeaSonic S12 550W, Athlon 64 X2 6000+, Asus M2N SLI-Deluxe, nvidia 9600 GSO, 2x2 gig Crucial Ballistix, LG DVD/RW, 2x Western Digital Black Edition 640gb,  SAMSUNG 226BW Black 22", Canon PIXMA MP600,  Logitech X-230 speakers, Logitech Comfort Duo keyboard & Mouse, Windows 7 64 Home Premium & Vista 64

Offline Bill

  • Global Moderator
  • xTreme Poaster
  • *****
  • Posts: 2508
Re: Win 7 help
« Reply #2 on: Jan 12, 2010, 05:13 AM »
Pat, Thanks very much.  This is my wife's first computer experience and she is rather methodical, wanting to follow a learning guide exactly; using Help and Support is step 5.  Now maybe she get on to step 6!

Bill
Antec 3700 | Gigabyte GA-EP45-UD3R | Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz | 4 GB (4x1GB) DDR2 PC 5300 Kingston RAM | Antec NeoPower 550W | eVGA GeForce 9500GT 1GB 128 bit PCI Express 2.0 | Intel SSD X25-M 80GB | VelociRaptor 150GB | WD 80GB 7200rpm |Samsung 22x SATA Burner |Windows 7 32-bit

Offline pat

  • xTreme Super Poaster
  • *****
  • Posts: 5098
Re: Win 7 help
« Reply #3 on: Jan 12, 2010, 05:20 AM »
You're welcome.

Best to your wife and her computing.
SeaSonic S12 550W, Athlon 64 X2 6000+, Asus M2N SLI-Deluxe, nvidia 9600 GSO, 2x2 gig Crucial Ballistix, LG DVD/RW, 2x Western Digital Black Edition 640gb,  SAMSUNG 226BW Black 22", Canon PIXMA MP600,  Logitech X-230 speakers, Logitech Comfort Duo keyboard & Mouse, Windows 7 64 Home Premium & Vista 64

Offline Bill

  • Global Moderator
  • xTreme Poaster
  • *****
  • Posts: 2508
Re: Win 7 help
« Reply #4 on: Jan 13, 2010, 04:47 AM »
Pat,
The Help internet settings were already checked, so I went through the routine of unchecking rebooting, etc.  Rechecking and rebooting had no effect.  Windows however recognizes the connection because we've done about 30 automatic updates.

Any other thoughts?

EDIT:  According to Sony, they have replaced the Help function with a proprietary help file on the HD specifically for the Vaio. There is a separate setings function which must be set to 'Offline help' to access the Sony file .  The front page of the Sony file includes a includes a smaill search window that leads to MS. 
Just another example of them trying to make things idiot proof and screwing it up!

Thanks for your help.

Bill
« Last Edit: Jan 13, 2010, 06:52 AM by Bill »
Antec 3700 | Gigabyte GA-EP45-UD3R | Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz | 4 GB (4x1GB) DDR2 PC 5300 Kingston RAM | Antec NeoPower 550W | eVGA GeForce 9500GT 1GB 128 bit PCI Express 2.0 | Intel SSD X25-M 80GB | VelociRaptor 150GB | WD 80GB 7200rpm |Samsung 22x SATA Burner |Windows 7 32-bit

Offline Bill

  • Global Moderator
  • xTreme Poaster
  • *****
  • Posts: 2508
Re: Win 7 help
« Reply #5 on: Jan 13, 2010, 06:53 AM »
Thanks JA.  I solved the problem via Sony by phone.  See the edit to my poast above.
Antec 3700 | Gigabyte GA-EP45-UD3R | Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz | 4 GB (4x1GB) DDR2 PC 5300 Kingston RAM | Antec NeoPower 550W | eVGA GeForce 9500GT 1GB 128 bit PCI Express 2.0 | Intel SSD X25-M 80GB | VelociRaptor 150GB | WD 80GB 7200rpm |Samsung 22x SATA Burner |Windows 7 32-bit